ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Γενικά

 Είναι η χειρουργική διαδικασία αφαίρεσης πληθυσμού λιποκυττάρων απο συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με σκοπό την σμίλευση και τις αρμονικές αναλογίες .
Αποτελεί μια απο τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές πρακτικές και αφορά στα σημεία του σώματος όπως κοιλιά, γλουτοί, μηροί, τροχαντήρες ( τα κλασσικά ψωμάκια ) μπράτσα, κ.α.
Στους άνδρες συνηθως ειναι η κοιλιά και οι πλάγιες οσφυϊκές  χώρες (τα λεγόμενα love handles) όπως και σε αρκετές περιπτώσεις γυναικομαστίας.
Περιοχές  που δεν υποχωρούν παρόλη την δίαιτα και την άσκηση έχουν ένδειξη να λιποαναρροφηθούν.
Πρέπει να τονιστεί οτι δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, ούτε μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Καλύτερα αποτελέσματα έχουν τα άτομα με  κανονικό βάρος και δέρμα χωρίς χαλάρωση. Άτομα με χαλαρό δέρμα με ραγάδες η μεγάλη απώλεια βάρους ίσως χρειαστούν περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαδικασία

Απαραίτητη  είναι  η λεπτομερής και εκτενής συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό.
Εκτίμηση της γενικής κατάστασης της υγείας ( λεπτομερές ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό ,φάρμακα αλλεργίες κτλ) .
Προεγχειρητικές φωτογραφίες και πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία αν είναι  μικρής έκτασης η τοπική αναισθησία και μέθη, η επισκληρίδειο αναισθησία .
Οι τομές ειναι μικροσκοπικές (0,5εκ) και σε σημεία που δεν ειναι εμφανείς.Πολύ λεπτές κάνουλες αναρροφούν το λίπος απο τα επιλεγμένα σημεία. Τα τελευταία χρόνια εξελιγμένα μηχανήματα λιποαναρρόφησης, με την βόηθεια υπερήχων η laser έχουν κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη,λεπτομερή και αξιόπιστη.
Μετά απο λίγες ώρες παραμονή στην κλινική, ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει στο σπίτι, μετά απο 1-2 ημέρες στην καθημερινή του δραστηριότητα και στο γυμναστήριο μετά απο ενα μήνα.
Απαραίτητη η χρήση ελαστικής περίδεσης για ενα μήνα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ειναι εμφανή απο τις πρώτες  κιόλας  μέρες όμως χρειάζεται κάποιος χρόνος για να υποχωρήσουν τα οιδήματα και κάποιες εκχυμώσεις.
Τα αποτελέσματα ειναι μόνιμα  με την προϋπόθεση οτι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση η μεγάλη απώλεια βάρους Ο ενδιαφερόμενος ειναι σκόπιμο να διατηρήσει σταθερό βάρος σώματος με μικρές αποκλίσεις  μετά απο την επέμβαση . Τα λιποκύτταρα δεν επανέρχονται στην περιοχή που αφαιρέθηκαν αν ομως κανείς πάρει βάρος αυτό θα προστεθεί στην αμέσως επόμενη περιοχή που ο οργανισμός ειναι προγραμματισμένος να βάζει.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1 ΩΡΑ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΤΟΠΙΚΗ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

2-3 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
ΜΕΤΑ2

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

elEL
Scroll to Top